';

Μέτρα πρόληψης για την μη εξάπλωση του κορονοϊού

Μέτρα πρόληψης για την μη εξάπλωση του κορονοϊού

Αγαπητοί Αδελφοί μας & αγαπητά παιδιά μας,

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που από την Κυριακή αυτή 17/5 θα είμαστε πάλι όλοι μαζί! Ο Ναός μας, όπως και κάθε Ναός, έχει προβεί σε κάποιες αλλαγές προκειμένου όλοι μας να είμαστε αναπαυμένοι και να μπορούμε να συμμετέχουμε στις Ακολουθίες ειδικά δε στο Μυστήριο των Μυστηρίων, τη Θεία Λειτουργία! Γι’ αυτό το λόγο και συγκεκριμένα από αυτήν την Κυριακή, 17 Μαΐου και για όλες τις Ακολουθίες, θα πρέπει να προσέξουμε τα εξής:

1. Ο Ναός μας θα χωριστεί σε 4 βασικά μέρη.
1.1. Τον κυρίως Ναό, όπου παρακαλούμε να βρίσκονται αποκλειστικά και μόνο μεγάλοι άνθρωποι και όσοι δεν συνοδεύουν παιδιά. (θέσεις ανα ενάμιση μέτρο)
1.2. Τον γυναικωνίτη, όπου παρακαλούμε να βρίσκονται αποκλειστικά και μόνο παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου ή γενικά νέοι σε ηλικία (θέσεις ανα ενάμιση μέτρο)
1.3. Τον εξωτερικό χώρο του Ναού, όπου παρακαλούμε να βρίσκονται όσοι από τους νέους ή μεγάλους δεν χωρούν μέσα στο Ναό. (θέσεις ορισμένες με χαρτοταινία)
1.4. Τον υπόγειο Ιερό Ναό του Αγ. Σάββα, όπου παρακαλούμε να βρίσκονται αποκλειστικά και μόνο παιδιά Νηπιαγωγείου & Δημοτικού με τους γονείς τους ή τον έναν από τους δύο γονείς.

Προσοχή! Οι γονείς με τα παιδιά παρακαλούμε να προσέρχονται μόνο στον υπόγειο Ναό (υπάρχει ξεχωριστή είσοδος από κάτω για την πρόσβαση σε αυτόν) και εκεί να ανάβουν κεράκι στο εκεί μανουάλι. Θα υπάρχει αναμετάδοση ήχου και εικόνας. Κατά την ώρα της Θ.Κοινωνίας ο ένας από τους 2 ιερείς, θα κατεβαίνει κάτω για να μεταλάβουν όσοι βρίσκονται εκεί.

2. Θα υπάρχει διαφορετική πόρτα εισόδου στο Ναό και διαφορετική πόρτα εξόδου. Και στις 2 πόρτες θα υπάρχει αντισηπτικό.
3. Όλοι οι χώροι είναι άνετα διαμορφωμένοι ήδη και όλα τα παράθυρα θα είναι μονίμως ανοικτά.
4. Εντεταλμένοι άνθρωποι από εμάς θα σας κατευθύνουν – προτείνουν σε ποιο σημείο να καθίσετε ή να σταθείτε προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
5. Παρακαλείσθε να τηρείτε την απόσταση του 1,5 μ. ο ένας από τον άλλον, κατά το δυνατόν.
6. Η Θεία Κοινωνία θα γίνεται κανονικά τηρώντας όμως, η μία οικογένεια από την άλλη μία σχετική απόσταση. Θα υπάρχουν οι εντεταλμένοι επίτροποι οι οποίοι θα σας βοηθούν. Η Θεία Κοινωνία για αυτούς που παρευρίσκονται στο υπόγειο θα γίνεται, όπως αναφέραμε και παραπάνω, ξεχωριστά.

Η Εκκλησία είναι το σύνολο των πιστών και οφείλει να αγκαλιάζει όλους! Όλοι μαζί λοιπόν οφείλουμε να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας, να τους αναπαύουμε και να μην θέτουμε εμπόδια στην παρουσία τους μέσα στο Ναό. Τα μέτρα αυτά θα ισχύουν για όλες τις Ακολουθίες, ειδικά τις Κυριακάτικες Θ. Λειτουργίες με ενδεχόμενες αλλαγές μετά την εφαρμογή τους. (αν χρειαστεί, θα ενημερωθείτε)

Ζητούμε την κατανόηση, αγάπη και συνεργασία όλων!

Καλή αντάμωση στις Ιερές Ακολουθίες!

Με εκτίμηση,
Οι Ιερείς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο
Ι.Ν.Αγ.Μυροφόρων Πανοράματος Παλλήνης

Ιερός Ναός Αγίων Μυροφόρων Παλλήνης (Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο)